Top 3 Achterhoekse Aspergewijnen

37,50

Bij de verkiezing van de Achterhoekse Aspergewijn 2017 is onze Solaris 2015 op de derde plaats geëindigd.

De eerste plaats is voor Het geheim van Francoise 2015 van Wijngoed Montferland. De tweede plaats was voor Cuvée Wit Speciaal 2015 van Wijngoed Avitera. Deze 3 wijnen hebben we voor u samengevoegd in één uniek pakket.

 

Beschrijving

De wijnen zijn beoordeeld door oa. topsommelier Edwin Raben. Hij heeft ook een omschrijving van de wijnen gemaakt.

Dit jaar mag Het geheim van Francoise 2015 van Wijngoed Montferland zich Aspergewijn 2017 noemen. De wijn heeft een “Lekkere geur van groen en geel fruit, appel, peer, witte aalbes en een florale toets van acacia. Ook iets fijn citrus. Een opwekkende, spannende geur krakend vers als de lente.” Daarnaast omschrijft hij de wijn als volgt: “Op het palet is de wijn mooi droog met verfrissende, markante zuren die prachtig in balans zijn met de alcohol en de knisperende fruitigheid. Een secondelange afdronk, de balans, de spanning en de inzetbaarheid van verschillende aspergegerechten maken deze wijn niet alleen de beste Aspergewijn van 2017 maar ook nog in kwalitatief opzicht een mooie voorbeeld van Nederlandse kwaliteitswijn.

Tweede en derde plaats

Op de tweede plaats is de Cuvée speciaal wit 2015 gekozen van Wijngoed Avitera. Een lekkere rijpe en fijne wijn. Iets zoetig geparfumeerd naar kamperfoelie en een mooie toon van honing met een exotische toets. Een vrolijke impressie van citroen is ook nog te ontdekken. Een aangename geur die direct naar een slok doet verlangen. Een volle smaak boordevol sap en frisse zuren. De smaakintensiteit is beschaafd en mooi in balans. Een knap gemaakte wijn die pleziert.

Hierop volgt de Solaris 2015 van Wijnboerderij ‘t Heekenbroek. In de neus is de wijn mooi rijp en vooral geurend naar zoet, geel fruit met een vleug van exotisch fruit. Abrikoos, perzik en ananas zijn mooi in de aanlokkende geur aanwezig. In de mond is de wijn rond en vol  met zachte zuren. De fruittonen blijven mooi overeind in de smaak en vormen een sappig geheel. Een heerlijk glas wijn gemaakt met aandacht! Ook De Johanitter van dit huis was van zeer goed niveau haalde net niet de finale!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Top 3 Achterhoekse Aspergewijnen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…